Goudkoers en Fysiek Goud Kopen

Op het moment dat u goud aangaat schaffen zult u te maken krijgen met de goudkoers omdat deze de prijs die u moet betalen zal bepalen. De verhouding tussen de goudkoers en fysiek goud kopen is op de invloed van de wisselkoers van de dollar naar de euro na, rechtstreeks. Dit betekent dus dat u iedere stijging van de koers van goud bij het aankoop bedrag terug zult zien.

Het feit dat de goudkoersen een directe invloed hebben op de prijs die u bij fysiek goud kopen betaald kan natuurlijk voor problemen zorgen. Dit zult u goed zien als u de prijs die u moet betalen vergelijkt met de goudkoers zoals deze op de internationale goudbeurs is vastgesteld. Zelf een vergelijking met de euro goudkoers zal verschillen laten zien maar daarover later meer. De invloed goudkoers op de prijs die u bij aankoop moet betalen is zeer groot omdat de prijs die u af moet rekenen bepaald wordt aan de hand van de goudkoers zoals die op dat moment geldt. Uw online goud handelaar zal de prijzen die op de website weergegeven worden continue controleren en zo nodig verversen. Als u kijkt naar de goudkoers en fysiek goud kopen dan zult u zien dat de prijs die u moet betalen omhoog gaat naarmate de koers omhoog gaat. Als u dus nu een kijkje neemt en een prijs ziet die u aanstaat dan kan het best zijn dat als u even later wederom kijkt dat de prijs alweer omhoog gegaan is. Zelfs de tijd tussen het zien van een product en het moment dat u daadwerkelijk over gaat tot bijvoorbeeld goudbaren kopen, kan voldoende zijn om de goudkoers te laten stijgen.

Een online goud handelaar heeft hier een oplossing voor gevonden door de online weergegeven prijs continue te verversen terwijl de prijs die u aangeboden wordt op het moment van bestellen vast te zetten. De verhouding tussen goudkoers en fysiek goud kopen zal dan niet meer veranderen en de prijs blijft een bepaalde tijd vast staan. Over het algemeen zult u vijf dagen hebben om uw betaling te regelen of uw bestelling vervalt automatisch. Sinds het moment van het ontstaan goudkoers wordt deze weergegeven in een aantal dollar per troy ounce. U zult echter bij het fysiek goud kopen in euro’s af moeten rekenen dus de goudkoers die gebruikt wordt om uw aankoop prijs vast te stellen zal omgerekend moeten worden met behulp van de wisselkoers. Ook dit kan een verschil tussen goudkoers en fysiek goud kopen te weeg brengen die niet altijd in uw voordeel is.

Uw online goudhandelaar zou uit kunnen gaan van de euro goudkoers maar dit is helaas geen officiële koers voor het doen van aanbiedingen en deze is bovendien ook afhankelijk van de wisselkoers van de dollar en de euro. De invloed van de goudkoers is dus alom aanwezig bij het kopen van goud omdat het de enige vast waarde is bij het handelen in goud. Het gaat er immers niet om wat iemand wil betalen voor een hoeveelheid goud maar wat bij het goudbaren kopen een eerlijke prijs is.

Dat de goudkoers en fysiek goud kopen daardoor een onlosmakelijke band hebben is wat ons betreft niet erg. U weet in ieder geval daardoor zeker dat u niet het vel over de oren getrokken wordt bij de aankoop van goud maar ook bij de verkoop van goud omdat u altijd een vaste waarde hebt om het bod dat u ontvangt mee te vergelijken. De goud handelaar waar u uw aankoop gaat doen zal u een prijs vragen die aan de hand van de koers van goud bepaald is. Fysiek goud kopen betekend echter niet altijd dat u ook exact de omgerekende officiële goudkoers zult betalen. Uw handelaar zal immers ook een aantal kosten maken om u uw goud aan te bieden en die zullen uit de winstmarge gehaald moeten worden. Goudbaren kopen brengt ook nog met zich mee dat de kosten voor het maken van de goudbaren ook aan u doorberekend worden. Hierdoor zal de prijs die u uiteindelijk zult moeten betalen iets hoger liggen als de koers van goud doet vermoeden. De goudkoers en fysiek goud kopen zullen dus altijd de nodige verschillen hebben terwijl de prijs die u moet betalen wel op de goudkoers gebaseerd is. Het prijs verschil tussen de ene handelaar en de andere handelaar zult u dan ook vooral moeten zoeken in de marge die gemaakt wordt. De invloed van de goudkoers op de uiteindelijke prijs is voor iedere handelaar hetzelfde dus u kunt eenvoudig bepalen waar u het goedkoopste terecht kunt.