5 Gram Fysiek Goud Kopen

Op het moment dat u goud wilt kopen kunt u verschillende gewichten aankopen. Hoeveel u koopt is voor het grootste deel afhankelijk van het budget en daarnaast van het doel van uw aankoop. Daarbij is 5 gram fysiek goud kopen een minimale hoeveelheid omdat kleinere hoeveelheden niet als zelfstandig beleggingseenheid geproduceerd worden.
Als u 5 gram goud kopen wilt zult u het voordeel hebben dat u niet al te ver in de buidel hoeft te tasten. Dat is voor veel mensen het grote voordeel van deze hoeveelheid goud aankopen. Zelf bij goudkoersen van bijna 1900 dollar per troy ounce zult u voor ruim tweehonderd euro al in het bezit kunnen komen van een baartje van 5 gram goud. Een hoeveelheid van 5 gram zal u dus niet al te veel kosten maar biedt u wel de mogelijkheid om winst te maken met het beleggen in goud. Omdat het aanschaf bedrag van een dergelijke hoeveelheid echter niet zo heel erg hoog is zal deze winst ook bescheiden zijn als u naar het bedrag kijkt. Als u echter bij het 5 gram fysiek goud kopen naar het winst percentage gaat kijken dan zal de winst natuurlijk hetzelfde zijn als bij het beleggen in een grotere hoeveelheid goud.

Iedereen die overweegt om in goud te gaan beleggen zal zich moeten afvragen hoe men de opslag van het beleggingsgoud zal gaan regelen. Bij grotere hoeveelheden zal dit vaak automatisch geregeld worden omdat deze in speciale opslag plaatsen liggen opgeslagen. Bij een hoeveelheid 5 gram fysiek goud zal dit echter anders geregeld moeten worden. Een hoeveelheid van 5 gram is bij uitstek geschikt om zelf te bewaren omdat de waarde er van beperkt is. Veel mensen die kleine hoeveelheden online aanschaffen zullen dit goud dan ook thuis laten bezorgen. Als u echter 5 gram fysiek goud kopen wilt dan is het thuis laten bezorgen geen reƫle optie, dit komt omdat aan het laten bezorgen van uw beleggingsgoud kosten verbonden zijn. Deze kosten bedragen veelal een euro of vijfentwintig en deze kosten zullen eerst terug verdiend moeten worden met de winst die u met uw beleggingen gaat behalen. Bij het beleggen in 5 gram goud is een winst van een euro of vijfentwintig echter niet zo snel behaald.

Vandaar dat ook niet wordt aangeraden om een enkele goudbaar van 5 gram te laten versturen. Bij het beleggen in fysiek goud 5 gram kopen zal door veel beleggers dan ook alleen gedaan worden in grotere aantallen goudbaren. Het kopen van meerdere goudbaren biedt u als belegger het voordeel dat u bij een gunstige ontwikkeling van de goudkoers uw belegging gespreid kunt verkopen. In tegenstelling tot in een maal een aantal baren van 5 gram fysiek goud kopen, kunt u dus een gedeelte van de winst nemen terwijl u af wacht of er later nog meer winst te behalen valt. Ook kunt u er voor kiezen om alleen dat goud te verzilveren waarvan u op dat moment de tegenwaarde aan geld nodig hebt terwijl u de rest van uw belegging in tact houdt. De aankoop van 5 gram fysiek goud zal u dus veel flexibiliteit bieden bij het verkopen als u meerdere exemplaren van deze goudbaren in een maal aan schaft. U moet het zich echter wel kunnen veroorloven om meerdere baren van 5 gram goud per keer aan te kunnen schaffen.

Dit is dan ook de reden dat veel particuliere beleggers een overeenkomst met een handelaar treffen waarbij men 5 gram fysiek goud kopen kan en dit pas wordt verstuurd als men een bepaalde hoeveelheid bij elkaar heeft gespaard. Over het algemeen wordt aangeraden het beleggingsgoud pas op te sturen vanaf een hoeveelheid van twintig gram. Als u dus maandelijks 5 gram goud kopen wil dan kunt u dit dus drie maal per jaar op laten sturen om het zelf te bewaren. Dit klinkt wellicht niet heel erg spannend maar na een jaar hebt u wel zestig gram goud in huis en dat klinkt al een heel stuk beter als u kijkt naar welke waarde dit vertegenwoordigd. Bij het kopen van fysiek goud 5 gram bestellen moet u er wel rekening mee houden dat u iets meer zal betalen dan de euro goudkoers aan zal geven. Dit komt omdat u mee zult moeten betalen aan het maken van deze goudbaren, bij kleine baren betaald u in verhouding meer van deze kosten dus die zullen op uw winst drukken. Toch levert 5 gram fysiek goud kopen u een aantal voordelen op die voor veel kleine of particuliere beleggers voldoende reden zijn om hiertoe over te gaan.