100 Gram Fysiek Goud Kopen

Voor de meer vermogende beleggers en natuurlijk ook voor de professionele beleggers is ook het 100 gram fysiek goud kopen een mogelijkheid. Met een dergelijke hoeveelheid is het zeer goed mogelijk om een grote beleggingsportefeuille op te bouwen. Het is echter niet voor iedereen weggelegd omdat u hiervoor wel flink in de buidel moet tasten.
Zeker bij de goudkoersen van de laatste jaren zult u bij het goud kopen 100 gram pas voor een aardig bedrag in uw bezit krijgen. Toen de goudkoers in het najaar van 2011 een absoluut record bereikte ging de prijs zelfs richting de viereneenhalf duizend euro. Gelukkig voor alle beleggers die op dat moment overwogen om te gaan beleggen in goud is dat niet gebeurd maar voor diegenen die wel goud hebben aangekocht is het te hopen dat ze voor minimaal dezelfde euro goudkoers 100 gram goud weer kunnen verkopen. Als de goudkoers immers niet het nodige gaat stijgen, zullen zij hun inleg niet weer terug kunnen krijgen. Dit illustreert echter wel waar het bij het beleggen in goud om gaat, u zult uw aankopen moeten doen als de goudkoers laag genoeg is en pas tot verkoop over gaan als de stijging van de goudkoers de door u gemaakte kosten zal dekken. Dit is voor 100 gram fysiek goud kopen niet anders dan voor bijvoorbeeld 10 gram fysiek goud kopen.
Als u bij de verhouding van de goudkoers en fysiek goud kopen 100 gram qua aanschafprijs vergelijkt met een kleinere hoeveelheid, dan zult u zien dat het in verhouding voordeliger is om 100 gram aan te schaffen. Dit heeft te maken met de kosten die u zult moeten betalen bij de aanschaf van goud. Deze kosten hebben enerzijds te maken met de kosten die gemaakt worden voor het vervaardigen van de goudbaren en anderzijds met de kosten die de online goud handelaar maakt. In de 100 gram goudkoers die uw online handelaar weer zal geven zullen deze kosten verwerkt zitten en die worden dus niet later alsnog in rekening gebracht. Het enige dat u bij de weergegeven prijs op zal moeten tellen zijn de kosten voor het verzenden die bij het 100 gram fysiek goud kopen gemaakt worden.

Wat betreft het verzenden kunt u kiezen om uw zojuist aangekochte goud naar uw huis adres te laten verzenden of naar ene beveiligde opslag. Gezien het bedrag dat u af moet rekenen als u bij het fysiek goud kopen 100 gram besteld is het niet altijd even verstandig om dit thuis te bewaren. U zult immers over een geschikte kluis moeten beschikken om uw goud veilig op te slaan. U zult bij het 100 gram fysiek goud kopen deze afweging wel moeten maken, zeker al u van plan bent om meerdere goudbaren van 100 gram aan te schaffen is het daarom ook verstandiger en veiliger om voor een professionele opslag te kiezen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich op de opslag van beleggingsgoud toeleggen en eventueel kan uw eigen bank u ook een helpende hand bieden. In ieder geval zal de 100 gram goudkoers alle aanleiding geven op voor een professionele opslag te kiezen en zeker als de goudkoers zoveel gaat stijgen als u hoopt, wordt deze nood alleen maar hoger. U verwacht immers dat de koers omhoog zal gaan en het liefst bij ongekende waardes in de buurt zal komen. Als u dan volgens die goudkoers 100 gram goud verkoopt dan zult u geweldig mooie winsten binnen kunnen halen.

Op het moment dat u 100 gram fysiek goud kopen wilt zult u dus als particulier het nodige te makken moeten hebben. Het komt echter steeds vaker voor dat professionele beleggers ook voor deze optie kiezen. Zeker als de goudkoers zo in beweging blijft als zij de laatste jaren gedaan heeft is het niet onverstandig om niet in een maal alle mogelijke winst te pakken. U kunt er dan voor kiezen om bij het goud kopen 100 gram meerdere malen te bestellen. Bij het verkopen van uw voorraad goud kunt u dan een klein deel of juist iets meer van de hand doen. Het verkopen van een klein deel betekend dat u kunt wachten tot de koers nog verder op loopt waardoor uw winsten dat ook zullen doen. Ook hier zult u natuurlijk voor de beste goudkoers 100 gram goud moeten verkopen omdat u anders uw eigen winst weg gooit. Het kan met een gerust hart gesteld worden dat de spookachtige ontwikkeling van de goudkoers het spel zeer interessant gemaakt hebben en voor sommigen die ook ooit begonnen zijn met 100 gram fysiek goud kopen zelf erg winstgevend.