10 Gram Fysiek Goud Kopen

Het beleggen in goud is een goede mogelijkheid om een mooie winst te behalen. Hierbij wordt 10 gram fysiek goud kopen vaak als instap niveau gezien vanwege de bescheiden bedragen die daarmee gemoeid zijn. Deze bedragen bieden echter ook meer mogelijkheden en hierbij kunt u denken aan een geschenk met groeimogelijkheden.
Het ligt wellicht niet voor iedereen voor de hand om iemand 10 gram goud te geven maar toch is dit niet zo vreemd. Als u uw kinderen of kleinkinderen wat extra’s toe wilt stoppen dan is dit een mogelijkheid waar u geen BTW over hoeft te betalen en waar de belasting ook geen weet van heeft. U kunt uw kinderen daarmee een spaarpotje geven waarvan de waarde allen maar toe zal nemen met het verstrijken van de tijd. Als u bij het fysiek goud kopen 10 gram aankoopt zult u toch geen heel groot kapitaal uitgeven. Als de goudkoersen op het niveau van de laatste jaren blijven dan zult u het altijd nog over bedragen van onder de vijfhonderd euro hebben. Daardoor is 10 gram fysiek goud kopen al snel binnen handbereik van heel veel mensen. Dit is dan ook de grote aantrekkingskracht van deze hoeveelheid die voor veel mensen de reden zijn om in goud te gaan beleggen.

Een hoeveelheid van 10 gram goud kopen wordt vaak gezien als instap mogelijkheid bij het beleggen in goud. Natuurlijk komt dit vanwege het redelijke aankoop bedrag waardoor het risico dat u bij iedere belegging nu eenmaal neemt te overzien is. Daarnaast wordt 10 gram ook gezien als minimale hoeveelheid die te vesturen is. Dit heeft niets te maken met het gewicht dat verzonden kan worden maar wel met het feit dat u de kosten voor verzending terug moet verdienen met de winst die u maakt. Als u 10 gram goud laat verzenden betekend dit dat u een kleine vijf procent winst moet behalen om de kosten terug e verdienen. Gezien de ontwikkeling van de goudkoers is dit een niet onmogelijke opgave, toch zal u echter altijd aangeraden worden om pas vanaf twintig gram uw fysiek goud op te laten sturen omdat u de kosten dan sneller terug verdiend hebt.

Het komt dan ook niet heel erg vaak voor dat men bij het 10 gram fysiek goud kopen een enkele goudbaar op laat sturen. Veel mensen zullen wellicht een enkele baar aankopen maar deze pas op laten sturen als er een volgende baar aangekocht wordt. U kunt bijvoorbeeld maandelijks een hoeveelheid van tien gram aanschaffen terwijl u deze iedere tweede maand laat versturen of wellicht zelfs over een langere periode op spaart. Het voordeel van bij het op deze wijze fysiek goud kopen 10 gram bestellen is dat u na een jaar een hele mooie hoeveelheid goud bij elkaar hebt gespaard waar u een hele mooie winst mee kunt behalen. Het bezit van meerdere baren van 10 gram fysiek goud zal u nog meer voordelen bieden dan alleen de mogelijkheid van het gespreid aankopen. U zult uw goud namelijk ook gespreid kunnen verkopen als de euro goudkoers daar aanleiding to geeft. Daarnaast kan het ook zijn dat u een gedeelte van uw belegde geld nodig hebt omdat uw wasmachine het heeft begeven en dat u de rest laat staan om de grote winst mee te behalen. Het mag duidelijk zijn dat 10 gram fysiek goud kopen u dus zeer veel flexibiliteit bij het beleggen zal bieden.

Toch kunt u ook een nadeel opnoemen van 10 gram goud kopen noemen waar u wel rekening mee moet houden. Iedere goudbaar die u bij een goudhandelaar aankoopt zal speciaal gemaakt zijn met dit doel voor ogen. Hierbij maakt het niet uit of u dit bij een online handelaar doet of bij een offline handelaar. Natuurlijk zal een online handelaar u het voordeel bieden dat de handelaar minder kosten maakt en dat uw goud netjes thuis bezorgd wordt als u dat wenst. Toch zult u de kosten voor het maken van de goudbaar bij het 10 gram fysiek goud kopen moeten voldoen. Deze kosten zullen de prijs niet heel erg ver opjagen maar zij zijn bij een goudbaar van 10 gram natuurlijk hogen dan bij een goudbaar van 20 gram. Dit geeft wel echter aan dat de prijsverhouding tussen de goudkoers en fysiek goud kopen niet helemaal één op één zal zijn. Als u dit feit echter mee rekent in uw berekeningen dan is de aankoop van 10 gram goud een hele goede mogelijkheid om te profiteren van de mogelijkheden die het beleggen in goud u kunnen bieden.